top of page
Search
jukkatalvitie

Lakkoa valmistellaan rakentavasti työnantajan provosoinnista huolimatta!

Jäitä hattuun – lakolla rakennetaan tulevaisuutta!


Olemme puolustamassa oppilaiden sivistyksellisiä oikeuksia varmistamalla, että tulevaisuudessakin löydämme parhaat osaajat maailman tärkeimpään ammattiin. Me ponnistelemme myös järjestäytymättömien palkkojen korottamiseksi ja puolustamme oikeutta olla lakkoilematta. Lakosta ja lakko-oikeudesta pitää olla iloinen ja ylpeä.


Lakon jälkeen me kaikki jatkamme yhdessä töitä oppilaiden ja Suomen tulevaisuuden puolesta. Tämän vuoksi kuohuvista tunteista huolimatta tulee käyttäytyä ystävällisesti ja rauhallisesti.


Työnantajan lakon murtamisesta on jo tehty tutkintapyyntö


Työnantajan tulisi tukea esihenkilötyötä täsmällisillä ohjeilla eikä hämmentää, kylvää epäsopua ja heikentää työhyvinvointia.


Tässä tilanteessa on käsittämätöntä, että Helsingin kaupunki työnantajana toimii omien eettisten ohjeidensa ja mahdollisesti myös lain vastaisesti pyrkien monin tavoin murtamaan perustuslaillista oikeutta lakkoilla. Ristiriita on ilmeinen koulutuksen toimialalla, jossa lakisääteisenä tavoitteena on tukea oppilaiden kasvua ihmisyyteen ja eettisesti vastuukykyiseen yhteiskunnan jäsenyyteen.


Näin varmistamme työnantaja asiallisen toiminnan


Koska työnantaja on välittänyt suullisesti ja kirjallisesti harhaanjohtavaa ohjeistusta toiminnasta lakon aikana ja ennen sitä, haluamme pysäyttää laittoman ja epäeettisen toiminnan ennen kuin tapahtuu isompaa vahinkoa.


Yksittäinen virkamies voi kaupungin epäselviä ohjeita noudattaessaan itse syyllistyä mm. rikoslain rikkomiseen, kun ei osaa asettaa sanojaan yhtä tarkasti kuin kaupungin juristit ohjeita laatiessaan. Virkamiehen on joka tapauksessa tunnettava toimintaansa ohjaava lainsäädäntö ja toimittava sen mukaan virheellisistä ohjeista huolimatta.


Pyydämme jäseniä kertomaan mahdollisesti laittomista lakonmurtamisyrityksistä


Näin voimme puuttua asioihin mahdollisimman varhaisessa vaiheessa ja estää isommat vahingot. Tietoja voidaan käyttää myös selvittämään esimerkiksi työtuomioistuimessa, onko työnantaja toiminut väärin.


Laittomia keinoja ovat mm.


  • kysely lakkoon osallistumisesta

  • kysely töihin tulemisesta lakon aikana

  • virheellisen tiedon levittäminen lakko-oikeutta koskien

  • esim. ”Henkilöstöryhmällä X ei ole asemansa vuoksi oikeutta lakkoon”

  • opettajaa kehotetaan tekemään oppilaille tehtäväpatteristoja lakon ajalle

  • opettajaa pyydetään informoimaan oppilaita/ opiskelijoita/ huoltajia/ kollegoja/ opetuksen järjestäjää lakon vaikutuksista opetukseen




6 views0 comments

Recent Posts

See All

댓글


bottom of page