top of page
Search
jukkatalvitie

Lakkoavustus kaikille!



Onko hyvä linja, ettei meillä OAJ:n uudelle jäsenelle makseta lakkokorvausta? Järjestökollegat JAUsta ovat meillä Helsingissä saaneet runsaasti uusia jäseniä, kun avustus maksetaan kaikille ennen lakon alkua liittyneille jäsenille. Meillä on pitänyt olla jäsen jo ennen lakkovaroitusta. Toki JAUlla lienee jäsenpotentiaali suurempi, koska järjestäytymisaste on joltain osin pienempi.


Tämä olisi hyvä sisäänheittotuote, vaikka osa liittyneistä eroaisikin pikimmiten. Silläkin olisi arvonsa, että lakko olisi mahdollisimman kattava. Lakon kustannuksissa tällä ei ole isoa merkitystä. Muulloin panostetaan paljon enemmänkin jäsenhankintaan. Miksei nyt lakon aikana?


Järjestelmiä ja päätöksiä ei ehkä kannata rakentaa sen varaan, että joku käyttää sitä väärin. Ei kouluakaan kannata pyörittää häiriköiden ehdolla ja rajoittaa kaikkien tekemisiä. Varsinkin kun suomalaisten moraali yleensä on toisenlainen. Tämän vuoksi me vastaamme lm-kyselyihinkin kaikille jotain ja kehotamme heitä myöhemmin liittymään jäseniksi. Sen pitemmälle ei toki auteta.

Nykyisille jäsenille voi perustella asiaa lakon kattavuudella ja todennäköisyydellä, että suuri osa myös jää jäseniksi.

Minusta meidän toimintamme pitäisi olla enemmänkin kannustavaa, armollista ja mukaan toimintaan kutsuvaa. Nyt se välillä näyttäytyy ulospäin torjuvalta, ylimieliseltä ja jyrkältä väärissä kohdissa. Minuakin ketuttaa, kun epärealistisesti vaaditaan kaikkea tyyliin: kyllä minä sitten liityn jäseneksi, kun saatte hoidetuksi minun asiani kuntoon. Silti en voi vastata sillä tavalla kuin haluaisin.

18 views0 comments

Comments


bottom of page